Забравените национални проекти на Русия

RuBo@rd BG

Модераторы: more, bot, translate

Забравените национални проекти на Русия

Новое сообщение Независимая газета » 29 дек 2009, 14:02

Неуспехите при реализирането на националните проекти или техния незначителен ефект поставят под въпрос способностите на чиновниците, пише вестник ”Независимая газета”. Поради това темата за приоритетните проекти от национално значение все по-рядко се споменава в пресата или в изказванията на висшето ръководство. Наистина, защо да се напомня на гражданите, че плановете за жилищния национален проект са се оказали нереализирани, а проектът „Здраве” почти не е подобрил ситуацията със здравеопазването? Вероятно поради това планираното за 24 декември заседание при президента Медведев за националните проекти така и не се състоя. А президентът в годишното си телевизионно изказване за постигнатото през годината се постара въобще да не спомене за проектите с национално значение, които тай лично до неотдавна ръководеше.

Негласното табу за споменаване на проектите експертите обясняват с това, че най-малко два от четирите проекта са се оказали провалени.

Важно е да се отбележи, че в негативните си оценки за националните проекти са единодушни и икономистите, отчитащи количествените показатели, и социолозите, изучаващи реакциите на населението.Независимая газета
 

Вернуться в Новини на български

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: MailRu [Bot] и гости: 25