Неуспех или подготовка за пробив?

RuBo@rd BG

Модераторы: more, bot, translate

Неуспех или подготовка за пробив?

Новое сообщение translate » 15 янв 2010, 18:17

2009 г. не оправда възлаганите на нея надежди на радикално подобряване на руско-американските отношения, коментира в новия си брой „Независимое военное обозрение”. Наистина, имаше известно намаляване на напрежението, изчезна враждебната реторика, започнаха сериозни преговори за стратегическите въоръжения. Но да се говори че Вашингтон и Москва са успели да преодолеят взаимното недоверие и да заложат надеждни основи за дългосрочно партньорско взаимодействие все още не може.

Отново станаха редовни руско-американските срещи на върха, на които президентите на Русия и САЩ декларират благи намерения. Но тези декларации увисват в бюрократичния вакуум. На практика се случва много малко, реалните дела или отсъстват, или се движат много бавно, без да носят конкретни резултати.

Всичко това започва да изглежда като повторение на случилото се. След края на Студената война лидерите на Русия и САЩ неведнъж провъзгласяваха стратегическото партньорство. Но добрите лични отношения между двамата президенти не създават автоматично ефективен механизъм за взаимодействие между двете страни. Освен това, всеки път са възниквали завишени очаквания, които неизменно са довеждали до взаимно разочарование и отчуждаване.

Причина за това е колосалната асиметрия на силите между САЩ и Русия.translate
модератор
 
Сообщения: 1335
Зарегистрирован: 08 июл 2009, 07:04

Вернуться в Новини на български

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 27