Федералната антимонополна служба на Русия ще разследва вноса на вино

RuBo@rd BG

Модераторы: more, bot, translate

Федералната антимонополна служба на Русия ще разследва вноса на вино

Новое сообщение translate » 25 янв 2010, 21:33

След мащабната проверка на фармацевтичния сектор Федералната антимонополна служба се зае със ситуацията в алкохолния отрасъл, отбелязва „РБК дейли”. Под бдителното око на ведомството попаднаха вносните вина, чийто дял във ФАС възнамеряват да изчислят.

Самите участници на алкохолния пазар признават консолидацията в отрасъла: 80% от вносната гроздова напитка се пада на 15 компании. Вниманието на антимнополистите е привлечено и от перспективите на този пазар, който според експертите може да нарасне с още 10% през тази година.

Русия е силно зависима от вноса на вино, потвърждават експертите. През 2009 г. в страната са произведени 500 млн. литра гроздово вино и 190 млн. литра пенливи вина, при това суровината за производството на 215 млн. литра от тях е била вносна. Освен това 220 млн. литра е са били внесени във вид на готово вино. Така Русия е използвала за производство на вино 53% вносна суровина.

Според изчисленията на експертите, главен доставчик на вино за руските ценители на благородната напитка е Франция (18%). В тройката на най-големите страни-вносители влизат още България (15,4%) и Молдова (12,25%).translate
модератор
 
Сообщения: 1335
Зарегистрирован: 08 июл 2009, 07:04

Вернуться в Новини на български

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 2