Главният преговарящ на Иран по ядрените въпроси ще посети Москва

RuBo@rd BG

Модераторы: more, bot, translate

Главният преговарящ на Иран по ядрените въпроси ще посети Москва

Новое сообщение translate » 25 янв 2010, 21:36

Секретарят на Висшия съвет за национална сигурност на Иран и главен преговарящ на страната по ядрените въпроси Саид Джалили във ще пристигне на тридневна визита в Москва, за да обсъди с руските власти актуални двустранни, регионални и международни въпроси, предаде иранската информационна агенция ИСНА.

По време на визитата Джалили ще бъде придружен от неговия заместник по въпросите на външната политика и международната сигурност Али Бакери. Програмата на визитата на Джалили засега не е обявена официално.

„Очаква се, Джалили да се срещне със своя руски колега (секретарят на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев) и да обсъди с него ключови въпроси на двустранното сътрудничество” съобщи за РИА Новости източник от руските власти.

Преговорите между двамата са планирани за сряда. Източникът също не изключи, че по време на пребиваването си в Москва Джалили може да се срещне и с ръководството на Русия.

Визитата на Главният преговарящ на Иран по ядрените въпроси ще се състои на фона на все по-усложняващата се ситуация около иранската ядрена програма. По-специално, обсъжданията на групата „5+1” по иранската ядрена програма на възможността за въвеждането на нови санкции по отношение на Техеран.translate
модератор
 
Сообщения: 1335
Зарегистрирован: 08 июл 2009, 07:04

Вернуться в Новини на български

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 4