Горбачов записва диск с Машина Времени

RuBo@rd BG

Модераторы: more, bot, translate

Горбачов записва диск с Машина Времени

Новое сообщение translate » 02 фев 2010, 03:49

За своята богата 40-годишна музикална история, легендарната руска рок група Машина Времени, която на 10 март 2010г. ще посети България, успява да спечели мащабна популярност в целия Съветски съюз, а по-късно Русия и зад граница. Известни като руските “Beatles”, музикантите привличат значителна армия от фенове и до днес, и препълват стадионите с над 60 - 100 000 зрители. В годините на бившия СССР, падането на режима и до днес, един от най-близките приятели на популярните “машинисти”, както и техен най-голям почитател остава бившият президент на СССР Михаил Горбачов.

В средата на 2009 г., близките отношения на бившия съветски лидер и фронтмена на Машина Времени Андрей Макаревич прерастват в уникален творчески тандем. Михаил Горбачов записва самостоятелен студиен албум със заглавие "Песни за Раиса", доверявайки се на своя приятел и музикант. В диска са включени седем композиции, избрани измежду най-любимите руски романси на жена му, а експрезидентът изпълнява лично всеки от тях. В началото на юни миналата година, албумът е представен на благотворителен търг в Лондон. На него присъстват 350 гости, включително съпругата на Гордън Браун и авторката на бестселъра "Хари Потър" - Дж.К. Роулинг. Албумът, посветен на починалата от левкемия през 1999 г. любима съпруга на експрезидента Раиса Горбачова, се разпространява с благотворителна цел. Всички средства от продажбата му се предоставят за лечение на деца, болни от левкемия. Единственото копие от албума с романси на Горбачов и Андрей Макаревич "Песни за Раиса", е продадено за 164 940 $ (около 100 000 паунда). Анонимен британец дава огромната сума за уникалния запис. По време на търга за продажбата на диска, самият Горбачов представя една от включените песни в албума «Темная Ночь», под акомпанимента на лидера на Машина Времени.

Предстоящият юбилеен мега-концерт на Машина Времени в София, ще бъде първия по рода си в България след падането на комунизма. За първи път популярните “машинисти” ще представят най-доброто от себе си без цензура! Руските рок динозаври Машина Времени ще изнесат концерт в София на 10 март 2010 г., благодарение на организаторите от DEGRIS. Билети за концерта все още могат да бъдат закупени на касите на НДК и в разпространителската мрежа на EVENTIM. Петима късметлии пък ще имат шанса да се срещнат със своите идоли!translate
модератор
 
Сообщения: 1335
Зарегистрирован: 08 июл 2009, 07:04

Вернуться в Новини на български

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 25