Институтът „Инсор” предлага радикални промени в политическата сфера в Русия

RuBo@rd BG

Модераторы: more, bot, translate

Институтът „Инсор” предлага радикални промени в политическата сфера в Русия

Новое сообщение translate » 03 фев 2010, 12:45

Институтът за съвременно развитие „Инсор”, чиито попечителски съвет е ръководен от президента на Русия Дмитрий Медведев, обнародва доклада „Русия в XXI век: образът на желаното утре”. Значителна част от доклада е посветена на политическо модернизиране, без което, според авторите, е невъзможно провеждането на икономическо модернизиране.

Сред предложенията в документа е намаляване президентския мандат на пет години, а на Държавната дума на четири години. Избирането на депутати отново да става по смесената мажоритарно-пропорционална система. В страната да има 20 партии, а около 50 от местата в парламента да се заемат от независими депутати с един мандат, които да формират групата „Регионална политика”. Избирателната бариера за влизане в парламента да падне на 5% и отново да бъдат разрешени предизборните обединения. Ядро на системата, за която мечтае „Инсор”, ще бъдат дясноцентристка и лявоцентристка партии, пише вестник “Ведомости”.

Предвижда се и реформиране на всички структури на вътрешното министерство, ФСБ.

Изданието коментира, че много от предложенията вече са познати на обществеността от промените при управлението на президента Борис Елцин.translate
модератор
 
Сообщения: 1335
Зарегистрирован: 08 июл 2009, 07:04

Вернуться в Новини на български

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: MailRu [Bot] и гости: 3