Български сюрприз на границите на Русия

RuBo@rd BG

Модераторы: more, bot, translate

Български сюрприз на границите на Русия

Новое сообщение translate » 15 фев 2010, 16:56

Русия очаква от САЩ обяснение във връзка с възможното разполагане на елементи на американската противоракетна отбрана в България и Румъния, заяви на 14 февруари министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров. Това бе реакцията на руския първи дипломат, пише на страниците си „Правда”, на изказването на българския министър-председател Бойко Борисов, че неговата страна би искала да се присъедини към създаваната от американците нова система за противоракетна отбрана и на прозвучалото малко по-рано аналогично желание на румънския президент Траян Бъсеску.

„Моето мнение е, че трябва да покажем солидарност. Когато сте член на НАТО, трябва да работите за колективната сигурност,” заяви българският премиер. В същото време, в опит да изпревари критиката от страна на противниците на присъединяването на България към американските планове, той заяви, че няма да вземе решението сам.

„Това решение няма да бъде взето от мен еднолично. Очакваме отговора на Еврокомисията и на българския парламент,” подчерта той.

Вестникът отбелязва, че миналата есен американският президент Барак Обама взе решение да отсрочи разполагането на елементи на ПРО в Европа до 2015 г. Дотогава край бреговете на страните-членки на НАТО трябваше да патрулират американски военни кораби с ракети-прихващачи на борда.translate
модератор
 
Сообщения: 1335
Зарегистрирован: 08 июл 2009, 07:04

Вернуться в Новини на български

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 15