А сега ПРО в България

RuBo@rd BG

Модераторы: more, bot, translate

А сега ПРО в България

Новое сообщение translate » 15 фев 2010, 17:02

През последните две седмици Русия беше на два пъти изненадана неприятно от бивши социалистически страни от Източна Европа, пише руският вестник „Новие Известия”. Отначало Румъния, а след това България, обявиха намерения да разположат на своя територия обекти от ПРО на САЩ. Миналата събота руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Москва очаква от София обяснения по този въпрос.

Българският премиер Бойко Борисов съобщи в петък, че неговата страна би искала да вземе участие в разполагането на територията на Европа на новата система на ПРО на САЩ. В отговор на пряк журналистически въпрос, ще приеме ли България съответния план на Вашингтон, Борисов отговори, че София „е длъжна да прояви солидарност”.

Оглавяваното от Борисов дясноцентристко правителство, дошло на власт през юли 2009 година, се стреми да докаже преданост пред западните партньори и да подобри имиджа на страната. През януари София вече се съгласи да приеме един затворник от Гуантанамо и да изпрати през тази година още 100 военнослужещи, за увеличаване на наброяващия 500 души български военен контингент в Афганистан. И ето сега – желание да участва в разгръщането на ПРО.translate
модератор
 
Сообщения: 1335
Зарегистрирован: 08 июл 2009, 07:04

Вернуться в Новини на български

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 3