Гризлов шантажира Обама

RuBo@rd BG

Модераторы: more, bot, translate

Гризлов шантажира Обама

Новое сообщение translate » 18 мар 2010, 03:22

До 12 април, по време на посещението на руския президент Дмитрий Медведев в САЩ за срещата на върха по въпросите на неразпространяването на ядреното оръжие, лидерите на Русия и САЩ трябва да подпишат новия договор за ограничаване на Стратегическите настъпателни въоръжения (СНВ-2), който да замени стария подобен документ, чиято давност изтече през декември миналата година, съобщава в-к „Независимая газета”.

Въпреки това във вторник, 16 март, председателят на Държавната дума Борис Гризлов неочаквано и доста твърдо предупреди американците – депутатите няма да ратифицират документа, „ако той не бъде свързан с въпроса за противоракетната отбрана”. Изявлението прозвуча на фона на уверенията на президента за успешното продължаване на преговорите за финализирането на този документ.

По време на срещата си с председателя на българското Народно събрание Цецка Цачева преди дни Гризлов заяви: „Депутатите от Държавната дума участват в подготовката на договора за СНВ и ние няма да го ратифицираме, ако в него не бъдат отчетени въпросите за връзката между СНВ и ПРО”. Гризлов подчерта още, че въпросът за евентуалното разполагане на територията на България на системи на американската ПРО „е от особено чувствителен характер” за Русия.translate
модератор
 
Сообщения: 1335
Зарегистрирован: 08 июл 2009, 07:04

Вернуться в Новини на български

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 9