Без обмяна на валута на улицата

RuBo@rd BG

Модераторы: more, bot, translate

Без обмяна на валута на улицата

Новое сообщение translate » 18 мар 2010, 03:23

От 1 октомври бюрата за обмяна на валута в Русия ще прекратят съществуването си. Вчера руската централна банка публикува на своя сайт указания, съгласно които банките нямат право да откриват нови обменни пунктове, а вече съществуващите трябва или да бъдат преобразувани в допълнителни банкови офиси, или да бъдат закрити, съобщава в-к „Коммерсант”.

В резултат от действащите на територията на Москва около 615 чейндж-бюра около половината ще бъдат закрити. Няма как и от централната банка да гарантират, че другата половина ще има възможност да изпълнява пълноценна банкова дейност в значим мащаб.

По-голямата част от бюрата са концентрирани в Москва, като от действащите 709 пункта за обмяна на валута в Русия 615 са в столицата. В 45 региона на Русия изобщо няма регистрирани чейндж бюра.

От централната банка обявиха, че започват борба срещу чейндж бюрата в края на миналата година. Основните претенции на регулаторите към дилърите са многобройните случаи на мошенничество, като заблуждаването на клиентите за комисионните и актуалните курсове.translate
модератор
 
Сообщения: 1335
Зарегистрирован: 08 июл 2009, 07:04

Вернуться в Новини на български

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 24