Руският генерален щаб ще променя възгледите за водене на войни на командирите

RuBo@rd BG

Модераторы: more, bot, translate

Руският генерален щаб ще променя възгледите за водене на войни на командирите

Новое сообщение translate » 23 мар 2010, 23:18

На руската армия е необходима нова организация на бойната подготовка, а манталитета и възгледите на командирите на руските въоръжени сили трябва да бъдат променени. Това заяви началникът на Генералния щаб на въоръжените сили на Русия Николай Макаров, в интервю за вестник „Российская газета”.

„През последните 20 години в руската армия нямаше интензивна бойна подготовка, випускниците от военни училища и академии не подкрепяха своите теоретични знания с практически действия. А това е като чужд език – ако няма практика, след 2-3 години се забравя. В същото време офицери без такава практика израснаха в длъжност и звания, някои дори до командващи на армии”, заяви Макаров. По неговите думи, „преди всичко трябва да се промени манталитета на командирите и техните възгледи за войната”.

„Войните вече няма да бъде такава, както се учеше по-рано. Действията на войските, способите и формите на тяхното използване станаха абсолютно различни. За да се достигне до единно разбиране, е необходима единна методология”, заяви Макаров.translate
модератор
 
Сообщения: 1335
Зарегистрирован: 08 июл 2009, 07:04

Вернуться в Новини на български

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: MailRu [Bot] и гости: 21