„Газпром” ще получи гарантиран маршрут за доставки за Европа, ако се обедини с „Нафтогаз Украйна”

RuBo@rd BG

Модераторы: more, bot, translate

„Газпром” ще получи гарантиран маршрут за доставки за Европа, ако се обедини с „Нафтогаз Украйна”

Новое сообщение translate » 01 май 2010, 10:32

Руското предложение за обединяването на „Газпром” и „Нафтогаз Украйна” ще позволи да бъде гарантирано използването на украинската газопреносна мрежа на фона на реализирането на газопровода „Южен поток”, коментира Дмитрий Песков, прессекретар на руския премиер Владими Путин, предаде агенция Интерфакс.

„Не е тайна, че продължава работата по разнообразяването на маршрутите за доставка на енергоносители, включително на природен газ. В частност имаме крупни международни проекти като „Южен поток”. Всеки момент ще започне реализацията на този проект. По-голямата част от юридическата работа вече е завършена. За газопреносната мрежа на Украйна това ще означава сериозна загуба на себестойност”, коментира Песков.

Според руския представител Украйна е заинтересована компанията да има съвладелец, който да има интерес газопреносната мрежа на страната да остане оперативна, в работно състояние, модернизираща се и заредена с газ, като партньорството с „Газпром” би имало именно такъв резултат.

От своя страна „Газпром” е заинтересован от евентуалното обединяване, защото ще „получи гарантиран маршрут за изпълнение на задълженията си пред потребителите в Западна Европа”.translate
модератор
 
Сообщения: 1335
Зарегистрирован: 08 июл 2009, 07:04

Вернуться в Новини на български

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 5