Сливане на „Газпром” и „Нафтогаз” след одобрението на ЕК?

RuBo@rd BG

Модераторы: more, bot, translate

Сливане на „Газпром” и „Нафтогаз” след одобрението на ЕК?

Новое сообщение translate » 16 май 2010, 13:11

Експертите са убедени, че за сливането на „Газпром” и „Нафтогаз Украйна” ще е нужно одобрението на европейската комисия. Това съобщава украинският вестник "Зеркало недели", след проведено допитване сред юристи. Експертите отбелязват, че политиката на дистанциране на Европейския съюз по въпроса на сливане на руската и украинската компании, за което по-рано представител на ЕС заяви, че случващото се е вътрешен въпрос за Украйна и Русия, не отговаря на юридическите реалности и възможните последствия от сливането.

По думите на юристи, сливането на „Газпром” и „Нафтогаз Украйна” ще бъде случай на трансгранична концентрация (в смисъла на антимонополното законодателство), в която поне единият от участниците притежава значителни активи на европейския енергиен пазар.translate
модератор
 
Сообщения: 1335
Зарегистрирован: 08 июл 2009, 07:04

Медведев заяви, че не става дума за сливане в една компания на „Газпром” и „Нафтогаз Украйна”

Новое сообщение translate » 16 май 2010, 21:42

Руският президент Дмитрий Медведев заяви, че не става дума за сливане в една компания на руския „Газпром” и украинския „Нафтогаз”, но е възможно обединение на някакви активи или създаване на смесено предприятие, предаде РИА Новости.

„Не става дума за сливане в едно, защото това ще бъде много трудно и за нашите украински партньори, и за работа като цяло. Но ако говорим за създаване на някакви съвместни проекти, съвместни предприятия, обединяване на активи, то това според мен е напълно възможно, на една взаимноизгодна основа”, заяви Медведев, в навечерието на своето посещение в Украйна на 17-18 май. Медведев допълни, че все още не е обсъждал тази тема с украинския си колега Виктор Янукович, но има намерение да го направи.

translate
модератор
 
Сообщения: 1335
Зарегистрирован: 08 июл 2009, 07:04


Вернуться в Новини на български

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 5