В Бургас няма да потече петрол

RuBo@rd BG

Модераторы: more, bot, translate

В Бургас няма да потече петрол

Новое сообщение translate » 11 июн 2010, 19:13

България се отказва от строителството на съвместния петролопровод с Русия и Гърция „Бургас-Алесандруполис”, тъй като не го смята за полезен и изгоден. Това стана ясно от изказването на премиера Бойко Борисов след срещата му с посланиците от ЕС, акредитирани в София. Думите на българския премиер удивиха мнозина, преди всичко министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. Но това не беше единствената бомба. Борисов заяви, че България замразява строителството на АЕЦ „Белене”, тъй като няма пари за проекта, а засега няма откъде да ги намери. Все пак, той остави шанс за атомната електроцентрала. Ако бъде намерен инвеститор, то АЕЦ „Белене” ще се построи. За момента няма такива инвеститори, е отбелязал българският премиер и е добавил, че е нужна максимална яснота за стойността на АЕЦ-а и за възвращаемостта на вложените средства.

По този начин от три големи инфраструктурни проекта на територията на България Русия с един замах остана без два, отбелязва вестник „Росийская газета”.

В момента остана само газопроводът „Южен поток”, към който отношението на българското ръководство може да се определи като „доста хладно”.translate
модератор
 
Сообщения: 1335
Зарегистрирован: 08 июл 2009, 07:04

Вернуться в Новини на български

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 8