Премиерът на България се оказа в неловка политическа ситуация

RuBo@rd BG

Модераторы: more, bot, translate

Премиерът на България се оказа в неловка политическа ситуация

Новое сообщение translate » 12 июн 2010, 04:51

Премиерът на България се оказа в неловка политическа ситуация. На него му се наложи да опровергава собствените си думи за оттегляне от проекта за строителството на нефтопровода „Бургас-Александруполис”, предаде радио ”Ехото на Москва”.

Сензационната новина, че властите в София се отказват от съвместните проекти в Москва, се появи след среща на българския премиер Бойко Борисова с посланиците на страните от ЕС. „Ние се отказваме от проекта за нефтопровода „Бургас-Александруполис”, цитират българските медии решителните думи на Борисов. Той каза още, че страната му замразява строителството на АЕЦ „Белене”, строяща се от "Атомстройекспорт".

Последва незабавна реакция.

Русия не е получавала никакви официални известия по повод замразяването на проектите, недоумява пред Интерфакс неназован източник от министерството на външните работи на Русия. Но още по-поразително беше изказването на министъра на енергетиката на България Трайчо Трайкова. „Не мога да повярвам, че го е казал”, каза той. Трайков увери журналистите, че правителството не е взимало решение по посочените проекти. След няколко часа българският премиер направи ново изявление. Той отбеляза, че окончателното решение ще бъде взето когато бъде готова оценката за въздействието на тръбопровода върху околната среда.translate
модератор
 
Сообщения: 1335
Зарегистрирован: 08 июл 2009, 07:04

Вернуться в Новини на български

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 12