Съдбата на „Бургас-Александруполис” ще бъде обсъдена на 15 юли

RuBo@rd BG

Модераторы: more, bot, translate

Съдбата на „Бургас-Александруполис” ще бъде обсъдена на 15 юли

Новое сообщение translate » 18 июн 2010, 18:31

Ръководството на „Транснефт” и представители на българското правителство ще обсъдят в Москва бъдещата съдба на проекта за петролопровод „Бургас-Александруполис”, предаде агенция РБК. Това съобщи днес пред журналисти в Санкт Петербург президентът на „Транснефт” Николай Токарев. Той поясни, че по това време се очаква пристигането в Москва на премиера на България Бойко Борисов. Една от основните задачи на визитата му е обсъждането на проекта за петролопровод, презентация на който ще направи „Транснефт”.

По думите на Токарев, руската компания разчита, че след презентацията, където ще се обсъжда в това число и бюджетът и разходите по проекта, диалогът за съдбата на проекта за съдбата на „Бургас-Александруполис” с българската страна ще бъде възобновен.

Представители на властите се държат противоречиво – премиерът днес казва едно, утре – друго, заяви Токарев, отбелязвайки, че в същото време Русия не е получила официално отказ от страна на България за участието в проекта.

Президентът на „Транснефт” отбеляза още, че България не отчита последствията от напускането на проекта, които, според него, „ще бъдат сурови”.translate
модератор
 
Сообщения: 1335
Зарегистрирован: 08 июл 2009, 07:04

Вернуться в Новини на български

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 23