Южен поток може да се ориентира към Румъния

RuBo@rd BG

Модераторы: more, bot, translate

Южен поток може да се ориентира към Румъния

Новое сообщение translate » 21 июн 2010, 21:01

Марсел Крамер, който сега ръководи холандската Gasunie, ще оглави усилията на „Газпром” за строителството на газопровода „Южен поток”, пише вестник “Москоу таймс”. Изданието отбелязва, че председателят на управителния съвет на „Газпром” Алексей Милер посочи, че тръбопроводът може да промени маршрута си в обход на България, която разочарова Русия със спъването на други енергийни проекти, като строителството на петролопровод и АЕЦ. Вместо да излиза от Черно море край българския град Варна, тръбопроводът може да се насочи към Румъния, подсказва Милер.

„Що се касае Румъния, проучваме възможността за реализиране на важния транзитен тръбопровод към Сърбия”, каза той, допълвайки че изборът на маршрут ще изключва българския участък.

За момента планът е тръбопровода до Сърбия - и после до потребителите в Южна Европа – да минава през България. „Газпром” и партньорите му ще продължат с проучванията на възможностите поне още три месеца, пояснява Милер. По думите му, Румъния също предлага широко сътрудничество в енергийния сектор.translate
модератор
 
Сообщения: 1335
Зарегистрирован: 08 июл 2009, 07:04

Вернуться в Новини на български

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: MailRu [Bot] и гости: 7