Шпионският скандал е удар по диалога на Медведев и Обама

RuBo@rd BG

Модераторы: more, bot, translate

Шпионският скандал е удар по диалога на Медведев и Обама

Новое сообщение translate » 29 июн 2010, 15:33

Шпионският епизод е удар по диалога между президентите на САЩ и Русия Барак Обама и Дмитрий Медведев и е от полза на противниците на сближаването на Москва и Вашингтон, както в САЩ, така и в Русия, смятат руски експерти, цитирани от РИА Новости.

В понеделник министерство на правосъдието на САЩ съобщи, че срещу 11 заподозрени в шпионаж са били повдигнати обвинения по две дела, свързани с осъществяване на незаконни разузнавателни операции на територията на САЩ в полза на Русия. Местни медии отбелязват, че от публикуваните материали на обвинението не става ясно, каква именно разузнавателна информация са предавали задържаните и нанесла ли е тя щети на сигурността на Америка.

По мнението на завеждащия центъра за международна сигурност на Института за световна икономика и международни отношения Алексей Арбатов, инцидентът със задържането на заподозрени в шпионаж, представлява вътрешнополитическа американска игра и има за цел влошаване на авторитета на американския президент в очите на руското ръководство.translate
модератор
 
Сообщения: 1335
Зарегистрирован: 08 июл 2009, 07:04

Вернуться в Новини на български

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 5