България няма да плаща неустойки за „Бургас-Александруполис”

RuBo@rd BG

Модераторы: more, bot, translate

България няма да плаща неустойки за „Бургас-Александруполис”

Новое сообщение translate » 01 июл 2010, 18:10

България няма да изплаща никакви неустойки по проекта „Бургас-Александруполис”, предава агенция РБК. Това съобщи водещият експерт от организацията „Булатом” Атанас Тасев в хода на видеомост Москва-София.

Тасев коментира въпроса в отговор на изказване на президента на Руската газова общност Валерий Язев за това, че България досега не е взимала никакво участие във финансирането на строителството на петролопровода, докато Русия вече е изразходвала 12 млн. долара, а Гърция – 20 млн. долара. Язев отбеляза, че всички договори, регламентиращи реда за напускане на проекта, предвиждат компенсации при подобен случай.

Коментирайки информацията за възможен отказ от визита в Москва на премиера на България Бойко Борисов на 15 юли за обсъждане с ръководството на „Транснефт” на бъдещата съдба на проекта, Язев заяви, че българският министър-председател трябва да разбира значението на този проект за своята страна.

Също така Валерий Язев смята, че „няма трагедия” в евентуалното напускане на България на проекта за газопровод. „От това губи само България”, заяви той.translate
модератор
 
Сообщения: 1335
Зарегистрирован: 08 июл 2009, 07:04

Вернуться в Новини на български

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 5