Бойко Борисов: Мисля, че с г-н Путин имаме много добър диалог

RuBo@rd BG

Модераторы: more, bot, translate

Бойко Борисов: Мисля, че с г-н Путин имаме много добър диалог

Новое сообщение translate » 04 июл 2010, 16:00

Мисля, че с г-н Путин имаме много добър диалог. Той ме разбира много по-добре, отколкото българските политици от опозицията. Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов в коментар за бъдещето на енергийните проекти у нас. По думите на Борисов двете страни ще обсъдят всички възможности за сътрудничество в областта на енергетиката, така че да има взаимноизгодно сътрудничество и ако има договорености те да не е за сметка на нито една от двете страни.

Условията ги поставяме ние в този момент. Когато се видяхме с г-н Путин, говорихме и той ми каза, че има един работещ проект, какъвто е „Белене”. Отидох и видях, че има един гьол. Той се съгласи с мен, че трябва и финансово, и икономически, и с европейски инвеститор да се преструктурира проектът. Иначе нямаме никакъв спор по „Белене”, коментира Борисов. По думите му по проекта „Южен поток” във вторник ще се уточнят някои параметри, а по „Бургас-Александропулис” се чака екологичната оценка.

В коментар за договорените до момента доставки на газ и цената, Борисов каза, че договорите са не така както трябва и „ние ще направим така, че да я снижим”.translate
модератор
 
Сообщения: 1335
Зарегистрирован: 08 июл 2009, 07:04

Вернуться в Новини на български

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 2