Медведев не се хвана в шпионската мрежа

RuBo@rd BG

Модераторы: more, bot, translate

Медведев не се хвана в шпионската мрежа

Новое сообщение translate » 05 июл 2010, 17:51

Москва не възнамерява да се поддаде на провокацията на американските спецслужби и да тръгне по пътя на „реципрочните отговори” във връзка с разразилия се миналата седмица шпионски скандал, коментира „Время новостей”. Ясен сигнал за това беше даден от президента Дмитрий Медведев в поздравителната му телеграма до Барак Обама по повод американския Ден на независимостта.

Посланието на Медведев има подчертано благопожелателен тон личен характер. По време на официалното посещение на руския държавен глава във Вашингтон двамата лидери подчертано избягваха да показват приятелските си отношения и да се обръщат един към друг на малки имена.

„С топло чувство се връщам към приятелските ни разговори във Вашингтон”, коментира Медведев в поздравителната телеграма. „Преговорите, както винаги, имаха конкретна насоченост, а постигнатите договорености трябва да дадат нужната динамика на активната работа за развитието на взаимноизгодно и прагматично руско-американско партньорство”, пише още руският държавен глава.

Топлите чувства на руския президент явно не са помрачени от факта, че арестите на предполагаемите шпиони започнаха само часове след срещата му с Обама.translate
модератор
 
Сообщения: 1335
Зарегистрирован: 08 июл 2009, 07:04

Вернуться в Новини на български

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 6