България се вля в Южен поток

RuBo@rd BG

Модераторы: more, bot, translate

България се вля в Южен поток

Новое сообщение translate » 09 июл 2010, 17:00

През тази седмица първият вицепремиер на Русия Виктор Зубков посети българската столица, където бе обявено влизането на България в проекта за строителството на газопровода „Южен поток”. От София дадоха ясно да се разбере, че повече не се интересуват от участие в другия съвместен проект с Русия в енергийната сфера – „Бургас-Александруполис”, тъй като той не е толкова изгоден като „Южен поток”.

Влизането на България в „Южен поток” свидетелства за това, че Русия е решена твърдо да следва своите планове за диверсификация на маршрутите за доставка на газ за Европа и да реализира двата основни проекта в това направление – „Северен поток” и „Южен поток”, коментира „Новая политика”.

Заради присъединяването на България към проекта в известен смисъл отпаднаха опасенията на скептиците, които предполагаха, че след подобряването на руско-украинските отношения Москва може да забави реализацията на вече споменатите проекти, а вместо това да вземе активно участие в модернизирането на украинската газотранспортна система. Но Русия е твърдо решена, че диверсификацията е необходима, дори и Москва да вземе участие в модернизирането на украинската газотранспортна система, било то и паралелно със строителството на Южен и Северен поток.translate
модератор
 
Сообщения: 1335
Зарегистрирован: 08 июл 2009, 07:04

Вернуться в Новини на български

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 10