Александър Медведев: Резултатът от „газовите преговори” удовлетворява всяка от страните

RuBo@rd BG

Модераторы: more, bot, translate

Александър Медведев: Резултатът от „газовите преговори” удовлетворява всяка от страните

Новое сообщение translate » 17 июл 2010, 23:08

Резултатът от „газовите преговори” в България удовлетворява всяка от страните, подчерта заместник-председателя на управителния съвет на „Газпром” Александър Медведев след приключването на преговорите с българската страна за „пътната карта” за газопровода „Южен поток” и доставките на газ, предаде ИТАР-ТАСС.

„Нашият подход към работата с партньорите ни е съвсем прост – договореностите трябва да бъдат изгодни за всеки от участниците в преговорите. Тези договорености, до които стигнахме днес, са от взаимноизгоден характер и всички аспекти на сътрудничество. Въпреки че преговорите бяха тежки, постигнахме резултат и той удовлетворява всяка от страните”, коментира Медведев.

„След днешните преговори България получи допълнителни преимущества – беше взето комплексно решение за преференциалния режим, бяха решени въпросите за снабдяването с газ на източната част на страната и беше взето решение за отделянето на допълнителен газ в сравнение с кризисната 2009 г. Преференциите са за значителен обем газ и са много изгодни за българската страна”, коментира руският представител.

Медведев коментира още, че руската компания планира да продължи работата по развитието на газовия пазар в България.translate
модератор
 
Сообщения: 1335
Зарегистрирован: 08 июл 2009, 07:04

Вернуться в Новини на български

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 13