Тайгата в огън

RuBo@rd BG

Модераторы: more, bot, translate

Тайгата в огън

Новое сообщение translate » 02 авг 2010, 01:34

На територията на Русия са регистрирани 774 пожара, включително 74 на торф, съобщиха от министерството на извънредните ситуации в страната. За последното денонощие са избухнали 369 пожара, от които 338 вече са потушени. Все още действащи са били 438 пожара на обща площ 113 990 хектара, като от тях 273 пожара на площ 42 614 хектара са локализирани. В потушаването на огнената стихия участват 5 621 единици техника, включително 63 самолета и хеликоптера. Правителството на Русия обмисля компенсации за семействата на жертвите и пострадалите от пожарите.

За последното денонощие повече от трикратно се е увеличила площта на територията, обхваната от горски пожари, съобщи ИТАР-ТАСС. Рязко разпространение на пламъците се наблюдава в Камчатка, като на полуострова горят 76,3 хил. хектара гори. Тайга, тундра, пасища и други площи горят и в други северни и североизточни части на Русия – Чукотка, Магаданска област, Якутия.

Заради горските пожари в Русия без дом са останали 2 210 души

В резултат на горските пожари в Русия са нанесени щети на 1 875 жилища, като без дом са останали 2 210 души, съобщава РИА Новости, цитирайки информация на министерството на регионите.

Възстановяването на сградите ще коства 4,6 млрд. рубли.

Огнената стихия е нанесла щети на жилищни сгради в 14 региона на Русия, като най-тежко е засегната Нижгородска област със 759 опожарени домове.

Янукович: Украйна ще помогне на Русия в борбата с пожарите

Президентите на Украйна и Русия Виктор Янукович и Дмитрий Медведев са обсъдили по телефона ситуацията в Русия във връзка с природните пожари, съобщава Интерфакс.

„Държавните глави се договориха, че Украйна ще пкаже на Русия помощ в борбата с пожарите и преодоляването на последиците от тях”, заявиха от пресслужбата на украинския президент.

Властите в Подмосковието ще изплатят по 7500 евро на семействата на загиналите при пожари

Властите в Подмосковието ще изплатят по 7500 евро (300 000 рубли) на семействата на загиналите от природните пожари, ще бъде оказана помощ и на пострадалите, съобщава РИА Новости.

По данни на руските власти на 31 юли в района на Подмосковието са загинали седем души, включително и един пожарникар.

Вече няколко дни Русия е обхваната от мащабни природни пожари заради рекордните горещини.

Дмитрий Медведев е настоял изплащането на компенсациите на жертвите на пожарите да започне възможно най-скоро

Руският президент Дмитрий Медведев е обсъдил по телефона ситуацията с пожарите с губернаторите на най-тежко засегнатите региони и е изискал от тях възможно най-скоро да бъдат изплатени компенсациите на пострадалите, съобщиха от пресслужбата на Кремъл, предаде РИА Новости.

Ръководителите на регионите са запознали държавния глава с актуалната ситуация по места, с мерките, взети за локализирането на пожарите и оказването на помощ на пострадалите. Бил е повдигнат и въпросът за координирането на действията на местните власти, министерството на извънредните ситуации и министерството на отбраната.

Медведев е обърнал специално внимание на необходимостта в максимално кратки срокове да бъдат определени размерите на нанесените от пожарите щети и да започне изплащането на компенсации на пострадалите.

Повече от 770 пожара са избухнали в Русия през последните дни

На територията на Русия са регистрирани 774 пожара, включително 74 на торф, съобщиха от министерството на извънрдедните ситуации в страната, предаде РИА Новости.

За последното денонощие са избухнали 369 пожара, от които 338 вече са потушени.

Все още действащи към 05:00 часа българско време са били 438 пожара на обща площ 113 990 хектара, като от тях 273 пожара на площ 42 614 хектара са локализирани.

В потушаването на огнената стихия участват 5 621 единици техника, включително 63 самолета и хеликоптера.

Броят на жертвите на пожарите в руската Нижгородска област е достигнал 14 души

Броят на жертвите на горските пожари във Виксунски район на Нижгородска област в Русия се е увеличил до 14 души, съобщи РИА Новости, позовавайки се на представител на пресслужбата на регионалното управление на министерството на извънредните ситуации.

Предишната информация беше за 12 загинали.

Телата на още двама загинали мъже са били открити сред останките на изгорели жилища в село Верхная Верея.

ИТАР-ТАСС: Почти 100 хил. хектара гори са обхванати от пожарите в руския Далечен изток

За последното денонощие повече от трикратно се е увеличила площта на територията, обхваната от горски пожари, съобщи ИТАР-ТАСС. По последни данни горят 99,2 хил. хектара горски масиви, както и 298,3 хил. тревни площи.

Рязко разпространение на пламъците се наблюдава в Камчатка, като на полуострова горят 76,3 хил. хектара гори.

Тайга, тундра, пасища и други площи горят и в други северни и североизточни части на Русия – Чукотка, Магаданска област, Якутия.

За момента няма пряка заплаха за населени места и национално имущество. На местата, където са паднали валежи, пожарите са ликвидирани.

Горските пожари в Русия застрашават над 200 селища

Горските пожари в руските региони като брой са намалели, но обхващат все п-големи площи и в момента застрашават над 200 селища. Освен това огънят започна да се ‘прехвърля” и върху чиновниците – в събота стана ясно, че ръководителят на Виксунски район на Нижегородска област, където пожарите отнеха живота на 12 души, е подал оставка.

Ситуацията се следи и от ръководството на страната, отбелязва РИА Новости. Президентът Дмитрий Медведев се срещна с министъра на отбраната Анатолий Сердюков и обсъди с него участието на военните в гасенето на пожарите. А премиерът Владимир Путин проведе съвещание със спасителите, ръководителите на пострадалите региони и хората, оставени от стихията без дом /Агенция "Фокус"translate
модератор
 
Сообщения: 1335
Зарегистрирован: 08 июл 2009, 07:04

Вернуться в Новини на български

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 21