Над 85 000 руски граждани има в момента в България

RuBo@rd BG

Модераторы: more, bot, translate

Над 85 000 руски граждани има в момента в България

Новое сообщение translate » 09 авг 2010, 15:53

42 500 руски туристи има у нас в момента по организирани програми. Това каза Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма.

Общо с тези, които имат втори дом у нас, руските граждани стават около 75 000, а като прибавим и пристигащите в България по други причини, става дума за над 85 000 души.

Причина за увеличения интерес към страната ни е и сложната обстановка във връзка с пожарите в Русия.

Много майки с деца пристигнаха в България и това се забелязва по всички курорти – най-вече по Южното Черноморие, Слънчев бряг. Очаквахме средно увеличение от 8 % от началото на годината, но в последните три седмици увеличението е около 12 %. Втората половина на юли и началото на август сме имали 36 000 руснаци по организирани програми, а сега има 42 500, което видимо е ръст спрямо миналата година, каза Румен Драганов.

Колко са руските туристи у нас, ще стане ясно след приключване на месеца на база на нощувките в хотелите, които са под наблюдение на Националния статистически институт.

Там има ясно разграничаване на пристиганията по страни, така че ще го видим като увеличаване на броя на нощувките, а пристиганията на границата ще бъдат отчетени от граничната статистика, така че и там ще имаме показатели. Ще имаме статистика по отношение на броя на визите, които са издадени в този период в сравнение с миналата година и там ще се видят тези ръстове, посочи той.translate
модератор
 
Сообщения: 1335
Зарегистрирован: 08 июл 2009, 07:04

Вернуться в Новини на български

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 4