Русия разработва технико-икономическата обосновка на строежа на жп линията Иран - Армения

RuBo@rd BG

Модераторы: more, bot, translate

Русия разработва технико-икономическата обосновка на строежа на жп линията Иран - Армения

Новое сообщение translate » 22 авг 2010, 23:20

Работна група от руските транспортни институти завърши техническата работа по проекта за строителство на железопътна линия Иран - Армения. Следващият етап в работата на руската страна е разработката на проект за строителството на железопътната линия, това съобщи министърът на транспорта Игор Левитин, предаде електронното издание "Кавказский узел". Създадена е работна група, която да координира работата в рамките на проекта, в нея влизат заместник-министрите на транспорта на Армения, Русия и Иран.

Игор Левитин напомни, че по предварителни данни - строителството на жп линията ще струва 2 милиарда долара. Точната цифра ще стане ясна при съставянето на технико-икономическата обосновка на проекта. Министърът на транспорта и съобщенията на Армения Манук Варданян каза, че неговата страна активно работи по реализацията на проекта. Уточнен е обемът инвестиции в строителството.

Две дъщерни компании на руския монополист ОАО "Российские железные дороги" (РЖД) ще строят жп линията на територията на Армения. Иран е поел задължение да построи участъкът, който е в неговата територия. Иран изрази готовност да окаже финансово съдействие и да помогне с 400 милиона долара строителството на жп линията на територията на Армения.translate
модератор
 
Сообщения: 1335
Зарегистрирован: 08 июл 2009, 07:04

Вернуться в Новини на български

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 48