„Транснефт” ще опита да вдъхне нов живот за „Бургас-Александруполис”

RuBo@rd BG

Модераторы: more, bot, translate

„Транснефт” ще опита да вдъхне нов живот за „Бургас-Александруполис”

Новое сообщение translate » 25 авг 2010, 19:35

Руската компания „Транснефт” обяви, че ще направи нов опит да убеди България да допусне част от петролопровод да премине през територията на страната – проект, който беше почти категорично отхвърлен от София по-рано през годината, коментира в-к „Москоу таймс”.

Подкрепяния от Русия тръбопровод „Бургас-Александруполис”, който включва и Гърция, би играл ключова роля в подсилването на руския и казашки износ на петрол за региона на средиземноморския басейн.

Българска делегация, водена от министъра на икономиката, енергетиката и туризма Симеон Дянков ще посети Москва, за да обсъдят потенциалните изгоди от тръбопровода за България на 8 и 9 септември, съобщи говорителят на „Транснефт” Игор Дьомин.

„Ще обсъдим ситуацията около проекта”, коментира Дьомин, „вероятно те не са наясно с някои специфики”.

Посещението на българската делегация идва след като руският премиер Владимир Путин разговаря по телефона за „енергийни проекти” с колегите си в София и Атина на 21 юли.

На същия ден вицепрезидентът на „Транснефт” Михаил Барков покани Данков в Москва за детайлизиране на руската оферта за финансиране на проекта.translate
модератор
 
Сообщения: 1335
Зарегистрирован: 08 июл 2009, 07:04

Вернуться в Новини на български

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 10