“Твел” АД планира създаване на индустриален парк във Владимирска област

RuBo@rd BG

Модераторы: more, bot, translate

“Твел” АД планира създаване на индустриален парк във Владимирска област

Новое сообщение translate » 24 сен 2010, 16:40

Руската корпорация „Твел”, която е част от „Росатом”, започна проект за създаване на индустриален парк във Владимирска област. Планира се парка да бъде развит на обширните територии на ВПО «Точмаш»OAO.

В момента ВПО «Точмаш»OAO изпълнява програмата «Ню имидж», насочена към повишаване производителността на труда и намаляване разходите по различни начини, включително увеличаване на енергийната ефективност, отнемане на прекомерни територии, и по-ефективен и компактен режим на производствените линии. За да бъдат привлечени чужди предприятия до помещенията на ВПО «Точмаш»OAO, атомните производствени предприятия и такива произвеждащи продукция за отбраната, са изолирани в съответствие с всички изисквания за безопасност.

В резултат на това, територия от около 100 000 квадратни метра става достъпна с обща инженерна инфраструктура (включително енергийни съоръжения, електропроводи, отоплителна мрежа, водни съоръжения, почистващи структури, комуникационна мрежа и ценни книжа). Територията е обезпечена с развита логистична инфраструктура: достъпни пътища, железници с оборудване за разтоварване на коли. Освен това се планира да се установи (до края на 2010 година) дъщерната компания Промпарк сървиз ООО, която ще бъде отговорна за инженерството и енергийната поддръжка за всички членове на индустриалния парк. Географското разположение е много удобно – на 8 км от федералната магистрала М7 (Москва - Владимирска област- Нижний Новгород), на 180 км от Москва и на 250 км от Нижний Новгород- което дава допълнителни предимства за членовете на индустриалния парк.

„Това е едно уникално място в европейската част на Русия, не много отдалечено от Москва, с инфраструктура за развитие на бизнеса и необходим персонал.” – отбеляза Микхаил Куликов, заместник управител на Горивна компания „Твел”.

Има достатъчно високо квалифициран инженерен и трудов персонал в региона, като: инженери по планирането, инженер- конструктори, специалисти по контрола и измерването, инженери по автоматизацията, енергийни инженери, механици, и.т.н., които могат да работят в предприятията, изграждащи индустриалния парк.

Всъщност, ВПО «Точмаш»OAO, създава управляващото дружество (Индустриал Парк –Точмаш ООО), което ще отдава под наем обекти и помещения (включително офиси), предоставя връзка на членовете на индустриалния парк с инженерни услуги и достъп до инфраструктурните оборудвания, поддържане на инфраструктурата, предоставя информационни услуги и консултации относно създаването и функционирането на бизнеса, поддържа обучения и програми за повишаване на клалификацията на научното и технологичното предприемачетво, съдейства в привличането на инвестиции и заеми, поощрява външноикономическите дейности и също така създава общи центрове за оборудване.

Две големи частни компании: Прогрес ООО(за претопяване на черни и цветни метали) и Завод Промприбор ООО (устройства и компоненти на производството) са започнали вече работата си в индустриалния парк.

Освен това, редица услуги на ВПО Точмаш и спомагателни производства, които ще станат дъщерни компании в рамките на процеса на преструктуриране, ще бъдат разположени на това място. По този начин, Сириус ООО вече е започнала да предоставя транспортни услуги.

До края на 2010 година редица компании ще бъдат отделении от ВПО «Точмаш»OAO, включително продукцията на автокомпоненти, производствени предприятия за инструменти и машини. Тези компании ще служат като основа развитието на Индустриалния парк.

В момента общата наета площ представлява 5.3 хиляди квадратни метра.

„Този проект е важен както за корпорация „ТВЕЛ”, така и за региона. При реализацията на дадения проект, Точмаш спестява значителни суми от прекомерната експлоатация на областта, и получава допълнителни доходи от отдаване под наем. Ще се открият нови работни места и Владимирска област ще получи повече приходи от такси.”- подчерта Г- н Куликов. Очакваме Prompark да започне да функционира с пълен капацитет от 2011 година.

Концепцията за създаването на Индустриалният парк, е била обсъдена с администрацията на Владимирска област, и те са подкрепили идеята. В момента администрацията разработва преференциалнен налогов режим за промишлените арендатори на парка. Помощта от страна на администрацията може да бъде във вид на безвъзмездни средства, обезпечения, частично финансиране на кредитните ставки.

За Горивна компания ТВЕЛ

ТВЕЛ- една от световните водещи производители и доставчици на ядрено гориво, напълно отговаря на изискванията за горивата на 76 енегргийни реактора в 16 страни от Азия и Европа, 30 изследователски реактора, както и ядрено гориво за руския флот.

В момента ТВЕЛ доставя ядрено гориво на Чехия, Словакия, България, Унгария, Украйна, Армения, Финландия, Китай, Индия, Иран. В сътрудничество с чуждестранен партьор на Швейцария, Великобритания, Германия, Холандия.

В съответствие с решението на държавната корпорация „Росатом”, нефтената корпорация бива сформирана на базата на ТВЕЛ.

Целта на създаването на Корпорацията за ядрено гориво, е създаването на оптимална управленска структура за управлението на горивния цикъл на ядрените компании, с цел повишаване ефективността и конкурентноспособността на световния пазар на продукти и услуги , извършвани от ядрения горивен цикъл и пълното задоволяване както на руски, така и на чуждестранни клиенти.

В същото време, корпорацията ще подобри стартовите позиции за създаването на глобален съюз със западните компании и ще бъде започнато изключително развитие на научният компонент, необходимо за иновативно развитие капацитета на продукцията на ядрено гориво.

В първият етап, корпорацията ще присъедини предприятия за производство на газови центрофуги, фабрики за разделяне и сублимация, фабрики за производство на ядрено гориво както и научни и инженерни активи.translate
модератор
 
Сообщения: 1335
Зарегистрирован: 08 июл 2009, 07:04

Вернуться в Новини на български

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 2