CJSC Inteco инвестира в газови генератори „Йенбахер” на GE

RuBo@rd BG

Модераторы: more, bot, translate

CJSC Inteco инвестира в газови генератори „Йенбахер” на GE

Новое сообщение translate » 28 сен 2010, 19:29

Развиващият се истински строителен бум в Русия и свързаното с него повишено търсене на цимент доведоха до все по-ускорено нарастване на нуждата от допълнителна електроенергия. За да посрещне тази нужда, фирмата CJSC Inteco избра технологията „Йенбахер” (Jenbacher) на „Дженерал Електрик” (GE), която ще използва за захранването на нова производствена линия в реконструирания Верхнебакански циментов завод в Новоросийск, Русия. Новата продуктова линия с годишен капацитет от 2,3 милиона тона, която ще е най-голямата по възможностите си в Русия, трябва да влезе в търговска експлоатация в средата на 2011 година.

„CJSC Inteco ще се възползва от краткия инсталационен период, предлаган от GE, чрез който се достига от нулата до пълна експлоатация за не повече от 12 месеца”, заяви Михаил Богуш, шеф на отдела за строителни материали в CJSC Inteco. „Друго предимство за нас са и постижимата най-ниската стойност на жизнения цикъл на нашия завод, и незабавната възможност да се използва генерираната енергия, което пък ще ни помогне да задоволим нарастващото търсене на цимент в този и други региони в рамките на Руската федерация.”

Разширявайки ролята на своите газови двигатели „Йенбахер J264” към индустриално приложение, GE ще достави общо 11 контейнеризирани генераторни комплекти J624 на циментовия завод. Това ще бъдат и първите в света 4-мегаватови генераторни комплекти J624 адаптирани в контейнери. Общо двигателите ще произвеждат около 44,3 мегавата електричество и ще осигурят 45,6% ефективност на новата производствена линия.

Генераторните комплекти бяха продадени на CJSC Inteco чрез оторизирания дистрибутор на поделението “Йенбахер” на GE в руския град Сочи - Max Motors LLC. Договорът за проектирането, доставката на материали и изграждането бе подписан с Max Motors LLC, която ще построи, ще пусне в експлоатация и ще се занимава с поддръжката на станцията. Електричество ще бъде генерирано при използване на природен газ, идващ директно от местния газопровод.

„Това споразумение демонстрира, както ангажимента на GE да се грижи за това най-новите технологии да са на разположение на руските ни клиенти, така и нашата способност да приспособяваме въпросните технологии към специфичните нужди на страната”, каза Пради Ияники – главен изпълнителен директор на звеното за производство на газови двигатели в дъщерната компания GE Power & Water. „Тази поръчка на газови двигатели, направена от CJSC Inteco е от огромно значение, тъй като е най-голямата да днес за нас в Русия. По-важното обаче е, че двигателите ни J624 ще позволят на завода на CJSC Inteco да работи в режим на повишени надеждност и ефективност, при намалени оперативни разходи.”

Газовият двигател „Йенбахер J624” на GE, представен за първи път през 2007 г., е първият в света 24-цилиндров двигател. Сред неговите предимства за клиента са високата производителност, ниските разходи за инсталиране и използване, ниската консумация на гориво и повишеното възстановяване на отделената топлина. Един-единствен газов двигател „Йенбахер J-24” има потенциала да покрие енергийните нужди на близо 9000 европейски домакинства.

CJSC Inteco е многопрофилна компания, която е сред водещите играчи на руския строителен пазар. След старта на бизнеса й със строителни материали в средата 90-те години на миналия век, CJSC Inteco диверсифицира своята бизнес дейност. Отделени бяха в едно поделение производството на цимент и други строителни материали , а в други – строителството на панели и монолитни домове, архитектурният дизайн и бизнеса с покупко-продажба на недвижими имоти. Новата производствена линия Верхнебаканския циментов завод е първата от продължаващата да се прилага инвестиционна програма на фирмата в циментовата индустрия.

За GE

GE е диверсифицирана инфраструктурна, финансова и медийна компания, посрещаща някои от най-сериозните предизвикателства пред човечеството. От самолетни двигатели и енергогенерация, до финансови услуги, технологии за здравеопазването и телевизионни програми, GE обслужва клиенти в повече от 100 държави, а в корпорацията работят повече от 300 000 души по света. За повече информация, моля посетете уеб сайта на компанията на адрес www.ge.com.

GE обслужва енергийния сектор чрез разработване и внедряване на технологии, подпомагащи ефективното използване на природните ресурси. С 85 000 служители в глобален мащаб и приходи от 37 млрд. долара за 2009 г. GE Energy (www.ge.com/energy) е сред водещите в света доставчици на технологии за производство и разпределение на електроенергия. Подразделенията на GE Energy в съответните сектори – GE Power & Water, GE Energy Services и GE Oil & Gas, тясно си взаимодействат в осигуряването на интегрирани продукти и услуги за всички сфери на енергийната индустрия, включително производството на електроенергия от въглища, нефт, природен газ и ядрено гориво; генерирането на електричество от възобновяеми източници като вятъра, водата, слънцето и биогаза, както и други алтернативни горива.translate
модератор
 
Сообщения: 1335
Зарегистрирован: 08 июл 2009, 07:04

Вернуться в Новини на български

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 3