Първият Енергийно-технологичен център на GE в Русия приближава енергийните решения до клиентите в региона

RuBo@rd BG

Модераторы: more, bot, translate

Първият Енергийно-технологичен център на GE в Русия приближава енергийните решения до клиентите в региона

Новое сообщение translate » 09 ноя 2010, 14:16

В желанието си да доближи бизнеса си до своите клиенти в региона GE отбеляза вчера / 8 ноември 2010 г. / тържествено откриването на първия Енергийно-технологичен център на фирмата в Русия, разположен на 180 километра от столицата Москва в Калужка област. Първоначално новият технологичен център ще предлага производство и обслужване на модерно оборудване за енергогенерация в региона. Така ще се помогне на клиентите да продължат да оперират своите електроцентрали в условия на по-висока надеждност и ефективност. В доклад на Световната банка е приложена оценка, че Русия може да пести до 80 млрд. долара годишно, ако реализира пълния си потенциал за енергийна ефективност.

Създаването на Енергийно-технологичния център в Калуга е и в помощ на стратегията на GE да приведе с съответствие с местния пазар много от продуктите и услугите на поделението си GE Energy, като в същото време подсили и разшири базата си от много способни и добре обучени инженери в страната. Подобни дейности са насочени към съобразяване с целите на Русия за модернизиране на енергийната и технологичната сфери.

На тържественото откриване присъстваха Джон Креники – вицепрезидент на GE и президент и главен изпълнителен директор на GE Energy, Анатолий Дмитриевич Артаманов – губернатор на областта с център град Калуга, както и ключови представители на руското правителство и посолството на САЩ в Русия.

„Откриването на Енергийно-технологичния център на GE Power в Калуга е показателен пример за успешното сътрудничество между Русия и чуждестранния бизнес в сферата на високите технологии и чрез него ще бъдат създадени условия за разкриване на нови работни места в региона”, заяви Анатолий Дмитриевич Артаманов – губернатор на Калужка област. „За нас е чест да подпомогнем GE Energy в осъществяването на нейния принос към един от най-важните руски приоритети – повишаване на ефективността в сектора на производство на енергия. Пожелавам успех на GE в усилията й да подкрепи Русия за постигане на отговорната цел.”

Чрез новия център GE ще разшири присъствието си в Русия и ще предостави възможности за местно обучение и разкриване на нови работни места в сферата на високите технологии. GE Energy планира до края на 2010 г. да има общо около 300 свои служители в Русия, с възможност за значително разширяване в бъдеще.

„Русия е енергиен център и фокус на нашата краткосрочна, средносрочна и дългосрочна стратегия” заяви Креники. С откриване на Центъра за енергийни технологии ГЕ подчертава своя ангажимент да инвестира в бъдещето на Русия и нейните граждани. Той е ключова част от стратегията ни да помагаме на нашите клиенти в Русия с най-новите технологии и услуги в целия спектър на енергийния пазар, включително производство на електроенергия, вода, енергийни услуги, петрол и газ. Той е и част от нашата глобална стратегия да инвестираме и увеличаваме присъствието си в региони с обещаващ растеж. Ние ускоряваме пренасянето на ресурси към новия център, за да сме по-конкурентни и успешни партньори.

Отварянето на Центъра в Калуга следва само със седмица освещаването на технологичния център за петрол и газ на GE в Буфарик, Алжир.

GE подписа през март 2009 г. споразумението за изграждане на технологичния център. То бе парафирано от представители на местното самоуправление в Калужка област, Корпорацията за развитие на Калужка област и администрацията на град Калуга. Завършеното вече съоръжение се открива само 20 месеца по-късно. Въоръжен с концепциите за енергийна ефективност и екологична отговорност, Енергийно-технологичният център е в сграда снабдена със система за свежо филтриране на въздуха, топлоотразителни стъкла на прозорците и технологии за пестене на вода.

Енергийно-технологичният център ще предлага иновативни продукти и услуги, предназначени да посрещнат специфичните нужди на клиентите от региона. Първоначално новият център ще предлага услуги по поддръжката на вече инсталирано от GE енергогенериращо оборудване в Русия и държавите от ОНД. На по-късни етапи съоръжението ще добави и производствени мощности, за да подпомогне нарастващото присъствие на GE в руския енергиен сектор. Центърът има възможност за значително разширяване и в бъдеще може да приеме и други поделения на GE.

Съоръжението в Калуга е един от дванадесетте технологични центъра на GE Energy, разположени в целия свят. GE работи в Русия още от 1920 г., а днес предлага пълната гама от продукти и услуги за енергийния сектор на страната – от проучването и добива на нефт и газ до производството на електроенергия.

За GE

GE (NYSE: GE) е диверсифицирана инфраструктурна, финансова и медийна компания, посрещаща някои от най-сериозните предизвикателства пред човечеството. От самолетни двигатели и енергогенерация, до финансови услуги, технологии за здравеопазването и телевизионни програми, GE обслужва клиенти в повече от 100 държави, а в корпорацията работят повече от 300 000 души по света. За повече информация, моля посетете уеб сайта на компанията на адрес www.ge.com.

GE служи на енергийния сектор чрез разработване и внедряване на технологии, подпомагащи ефективното използване на природните ресурси. С 85 000 служители в глобален мащаб и приходи от 40 млрд. долара за 2009 г. GE Energy (www.ge.com/energy) е сред водещите в света доставчици на технологии за производство и разпределение на електроенергия. Подразделенията на GE Energy в съответните сектори – GE Power & Water, GE Energy Services и GE Oil & Gas, тясно си взаимодействат в осигуряването на интегрирани продукти и услуги за всички сфери на енергийната индустрия, включително производството на електроенергия от въглища, нефт, природен газ и ядрено гориво. Генерирането на електричество от възобновяеми източници като вятъра, водата, слънцето и биогаза, както и други алтернативни горива.translate
модератор
 
Сообщения: 1335
Зарегистрирован: 08 июл 2009, 07:04

Вернуться в Новини на български

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 28