Лужков може да се премести да живее в България

RuBo@rd BG

Модераторы: more, bot, translate

Лужков може да се премести да живее в България

Новое сообщение translate » 17 янв 2011, 19:48

Руският вестник „Коммерсант” коментира в кои страни бившият кмет на Москва Юрий Лужков може да получи жителство.

Сред споменаваните държави са Австрия, Великобритания и България. В Австрия съпругата на бившия кмет Елена Батурина има недвижими имоти и сериозни бизнес интереси. Това е достатъчно за положителното решение на властите – Австрия охотно дава жителство на състоятелни чуждестранни граждани с минимални бюрократични процедури.

Във Великобритания това не е толкова лесно, но за Лужков е напълно възможно. Той и съпругата му могат да получат статут на предприемачи, ако притежават не по-малко от 200 000 лири за инвестиции в икономиката на страната.

Най-оптималният вариант за Юрий Лужков е България. Постоянно жителство може да се получи при инвестиции в икономиката в размер на един милион лева (около 500 000 евро) или създаването на 10 работни места. Но има и вариант веднага да се получи гражданство – за особени заслуги за държавата. Като кмет Юрий Лужков помагаше за развитието на икономическите и културните връзки между България и Русия и сега може да напомни за това на българските власти, пише изданието.

Самият Юрий Лужков заяви, че не планира да напуска Русия, предаде Интерфакс.

В края на миналата година Лужков подаде документи за получаване на жителство в Латвия. В момента документите се разглеждат от латвийското министерството на вътрешните работи.

По думите на Лужков жителството в Латвия му е нужно, за да пътува свободно.

„Ако родината не се откаже от мен, то аз също няма да я напусна”, каза бившият московски кмет.translate
модератор
 
Сообщения: 1335
Зарегистрирован: 08 июл 2009, 07:04

Вернуться в Новини на български

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 28