Над 30 души загинаха при атентат на московското летище Домодедово

RuBo@rd BG

Модераторы: more, bot, translate

Над 30 души загинаха при атентат на московското летище Домодедово

Новое сообщение translate » 24 янв 2011, 18:56

Над 30 души загинаха, а други 130 са ранени, при атентат на московското международно летище Домодедово – най-голямото летище в Русия. По данни на министерството на здравеопазването и социалното развитие около 20 от пострадалите са в критично състояние.

По данни на Следствения комитет на Русия взрив е избухнал в 16.32 часа московско време в залата за пристигащи международни полети.

Експлозията е избухнала в зоната за получаване на багажа. Не е изключено бомбата да е била поставена в един от куфарите.

Мощността на бомбата е била между 5 и 10 кг тротилов еквивалент.

Според една от версиите атентатът може да е бил извършен от един или няколко терористи. Очевидци твърдят, че е имало една експлозия.

На летище Домодедово са взети допълнителни мерки за безопасност, включително с цел предотвратяване на повторни терористични актове.

Една от взетите мерки е включване на заглушители, блокиращи сигналите на мобилните телефони. Целта е да бъде ограничена възможността за терористите да задействат евентуално второ взривно устройство.

След атентата на московското летище Домодедово милицията е била поставена под тревога, засилвайки наблюдението над метрото и летищата в Москва.

Служители на МВР и Федералната служба за сигурност на Русия (ФСБ) са изпратени на мястото на инцидента, както и на другите аерогари в столицата.

Засилено е било и присъствието на милицията в московското метро, което беше обект на няколко атентата през последните години.translate
модератор
 
Сообщения: 1335
Зарегистрирован: 08 июл 2009, 07:04

Вернуться в Новини на български

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 7