Доставки на гориво за Украйна

RuBo@rd BG

Модераторы: more, bot, translate

Доставки на гориво за Украйна

Новое сообщение translate » 26 янв 2011, 17:10

През декември 2010 Горивна компания “ТВЕЛ”, част от „Росатом”, завърши доставката на заместващо гориво и неговите компоненти (изготвено от ниско обогатен уран) за изследователски ректори в Украйна.

Доставката беше осъществена в изпълнение на руско-американското споразумение, за подмяна в редица държави на високо обогатено с ниско обогатено гориво за изследователски ректори от руски тип.

По силата на правилата на Държавна корпорация „Росатом” и подписаните договори , „ТВЕЛ” АД извърши по-ранна доставка на елементи за гориво за Киевския институт за ядрени изследвания и уранов двуокис на прах за Национален Научен Център „Харковски Физически и Технически институт”. Договорите бяха финансирани от Министерство на Енергетиката на САЩ.

За ТВЕЛ:

Горивната компания „ТВЕЛ” от състава на „Росатом” влиза във вертикално интегрирана структура на руски атомен отрасъл. ГК „ТВЕЛ” обединява производствени и научни ресурси в сферата на производството на ядрено гориво, разделително-сублиматен комплекс, а също и производство на газови центрофуги и оборудването към тях. Горивната компания „ТВЕЛ” е създадена с цел достигане на оптималната структура в управлението на предприятията с ядрено-горивен цикъл, повишение на ефективността на работата им и конкурентоспособността на глобалния пазар.translate
модератор
 
Сообщения: 1335
Зарегистрирован: 08 июл 2009, 07:04

Вернуться в Новини на български

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 8