Руснаците купуват втори дом на морето

RuBo@rd BG

Модераторы: more, bot, translate

Руснаците купуват втори дом на морето

Новое сообщение translate » 14 фев 2011, 13:28

Втори постоянен дом в България сега придобиват или обезпечените пенсионери, или семейства с малки деца от големите мегаполиси. На всички им харесва България: доброжелателно обкръжение, екология, славянска култура и православен манталитет. Сред членовете на асоциацията има и такива, които са продали свой недвижим имот в други страни на ЕС и са се пренесли в България, заяви пред Агенция „Фокус” Александър Анисимов, председател на Управителния съвет на Асоциацията на рускоезичните собственици на недвижими имоти в Република България “Альоша”.

Влошаването на транспортната и екологична обстановка около мегаполисите води до това, че да долетиш до Бургас или Варна не отнема много повече време, отколкото да се добереш от центъра на Москва до извънградската вила на 70 км от града. Затова вила в България е удобна и изгодна придобивка. Така, един от членовете на асоциацията през уикенда по-бързо се придвижва от Москва до своите апартаменти в Поморие, отколкото до вила, намираща се на 70 км от Москва.

Според Анисимов, може определено да се говори за увеличаване на броя на рускоезичните граждани в България. Причините са: климатът, екологията, близостта на културите. Купуват се жилища. При днешното ниво на бизнес активност в България цените за наем на офиси в сравнение с Русия са толкова ниски, че засега влагането на средства в тях не представлява финансов интерес за руските инвеститори.

Може да се обособят три преобладаващи рускоезични потока в България. Това са руски емигранти от 1920 до 1939 година, семейната емиграция от 1959 до 2001 година, когато при брак с български гражданин цялото семейство се прехвърля в България и от 2001 до настоящия момент – собственици на недвижими имоти и собственици на бизнес. Съответно последният рускоезичен поток се разселва по Черноморското крайбрежие и големите градове, такива като София, Пловдив, Варна, Бургас. През миналата година в консулските служби на България в Русия виза като собственик на недвижим имот, която могат да получат всички близки роднини на юридическия собственик на имота, са получили 350 хиляди руснаци, които основно са отишли да почиват на българското Черноморие. Това е голям и платежоспособен потребителски пазар на услуги, строителство, благоустрояване и селскостопанска продукция.translate
модератор
 
Сообщения: 1335
Зарегистрирован: 08 июл 2009, 07:04

Вернуться в Новини на български

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: Tbot и гости: 11