ТВЕЛ участва във форума „Атомекс–София“

RuBo@rd BG

Модераторы: more, bot, translate

ТВЕЛ участва във форума „Атомекс–София“

Новое сообщение translate » 21 мар 2011, 17:49

Горивната компания „ТВЕЛ“ взе участие във проведения в София на 16 и 17 март форум на доставчиците в областта на ядрената енергетика.

На форума реч произнесе вицепрезидентът на „ТВЕЛ“ АД Василий Константинов. Докладът бе на тема „Руското ядрено гориво: дългогодишно руско-българско сътрудничество“.

В изказването си пред участниците той отбеляза, че българската АЕЦ „Козлодуй“ се снабдява с руско гориво в продължение на 37 години. „През цялата продължителност на нашата съвместна работа не е допуснато нито едно прекъсване на доставките. Това е гаранция за сигурността на работа на АЕЦ „Козлодуй“, както ще бъде впоследствие и за АЕЦ „Белене“. Доставяното от „ТВЕЛ“ гориво отговаря на всички международни изисквания за безопасност и на исканията на българския клиент“, подчерта той.

Константинов също така заяви, че в бъдеще „ТВЕЛ“ има намерение да обезпечава българските АЕЦ с усъвършенствани видове горива, при които има подобряване на характеристиките – повишена продължителност на горивния цикъл, увеличена дълбочина на изгарянето и възможност за работа в променливи режими. Това ще позволи на българския оператор да подобри ефективността на работата на енергоблоковете и да осигури максимална безопасност на експлоатацията.

На изложбения щанд на горивна компания „ТВЕЛ“ посетителите на форума имаха възможност да се запознаят с най-съвременните технологии и разработки на фирмата, а също и да получат информация за екологичната политика и стратегията за развитие.

Информация:

Горивната компания „ТВЕЛ” от състава на „Росатом” влиза във вертикално интегрирана структура на руски атомен отрасъл. ГК „ТВЕЛ” обединява производствени и научни ресурси в сферата на производството на ядрено гориво, разделително-сублиматен комплекс, а също и производство на газови центрофуги и оборудването към тях. Горивната компания „ТВЕЛ” е създадена с цел достигане на оптималната структура в управлението на предприятията с ядрено-горивен цикъл, повишение на ефективността на работата им и конкурентоспособността на глобалния пазар.translate
модератор
 
Сообщения: 1335
Зарегистрирован: 08 июл 2009, 07:04

Вернуться в Новини на български

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 5