Технологията 6FA на GE ще играе основна роля в модернизацията на руската енергийна инфраструктура

RuBo@rd BG

Модераторы: more, bot, translate

Технологията 6FA на GE ще играе основна роля в модернизацията на руската енергийна инфраструктура

Новое сообщение translate » 22 мар 2011, 18:24

Руската енергийна компания ТГК-9 – филиал на руската Интегрирани енергийни системи (ИЕС) – избра модерна газово-турбинна технология на GE за електроцентрала с комбиниран цикъл, която ще доставя топлинна и електрическа енергия за жителите на Березники – индустриален град в руския Уралски федерален окръг. Проектът е в подкрепа на инициативата на руското правителство за продължаване на модернизацията на енергийната инфраструктура на страната и за посрещане на нарастващите енергийни нужди.

GE ще достави два броя газови турбини от типа Frame 6FA и свързаните с тях генератори, като ще предложи и необходимата техническа помощ, обучение на персонала на място и експлоатационни тестове за проекта с комбиниран цикъл, от който се очаква да произвежда 220 мегавата нова енергия за региона. Електричеството ще бъде разпределяно съгласно споразумение между руското министерство на енергетиката и ИЕС – най-голямата частна руска компания за доставка на енергия и газ. Очаква се електроцентралата да влезе в търговска експлоатация в четвъртото тримесечие на 2014 година.

„При избора на оборудване за експлоатацията на инвестиционни проекти ИЕС дава приоритет на високотехнологични съоръжения с повишена ефективност. Газовите турбини на GE вече се използват в три електроцентрали на ИЕС и смятаме, че те ще са и в бъдеще източник на надеждност и висока производителност“, заяви Андрей Вагнер – първи вицепрезидент и главен изпълнителен директор на ИЕС.

Газовите турбини 6FA на GE са проектирани така, че да осигурят съвременна ефективност в средния клас на електроцентрали с комбиниран цикъл, а имат и своите промишлено и когенерационно приложения. Повече от 100 броя вече са инсталирани в целия свят и с отработените от тях над три милиона експлоатационни часа, 6FA са се доказали като едни от най-качествените газови турбини в тяхната категория.

„Радваме се, че газово-турбинната ни технология 6FA бе избрана за този проект. Изборът подчертава стойността, която тази технология осигурява на клиентите, чиито фокус е изпълнението на търговски и оперативни цели, особено в приложението на правителствени инициативи за енергийна ефективност и модернизация на сектора за производство на електричество“, каза Род Кристи – президент на GE Energy за Централна и Източна Европа, Русия и ОНД. „GE продължава да разширява дейността си на ниво държави. Подобни проекти ни позволяват да напредваме още по-бързо.“

GE оперира в Русия още от началото на ХХ-ти век и днес има 2500 свои служители в страната. Компанията е представена в цяла Русия в най-различни индустриални сектори: здравеопазване, транспорт, авиация, електроенергия, доставки на нефт и газ, водни технологии, финансови услуги, медии, устройства, осветление и интелигентни платформи.

За GE

GE е модерна компания за технологии, услуги и финанси, която посреща редица от най-сериозните предизвикателства пред човечеството. Посветена на нововъведенията в области като енергетика, здравеопазване, транспорт и инфраструктура, GE оперира в повече от 100 държави и е работодател за около 300 000 души по света. За повече информация, моля посетете уеб сайта на компанията на адрес www.ge.com.

GE обслужва енергийния сектор чрез разработване и внедряване на технологии, подпомагащи ефективното използване на природните ресурси. С над 90 000 служители в глобален мащаб и приходи от 38 млрд. долара за 2010 г. GE Energy (www.ge.com/energy) е сред водещите в света доставчици на технологии за производство и разпределение на електроенергия. Подразделенията на GE Energy в съответните сектори – GE Power & Water, GE Energy Services и GE Oil & Gas, тясно си взаимодействат в осигуряването на интегрирани продукти и услуги за всички сфери на енергийната индустрия, включително производството на електроенергия от въглища, нефт, природен газ и ядрено гориво; възобновяеми източници като вятъра, водата, слънцето и биогаза, както и други алтернативни горива.translate
модератор
 
Сообщения: 1335
Зарегистрирован: 08 июл 2009, 07:04

Вернуться в Новини на български

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: Google [Bot] и гости: 2