Синът на Касперски бе освободен

RuBo@rd BG

Модераторы: more, bot, translate

Синът на Касперски бе освободен

Новое сообщение translate » 25 апр 2011, 02:47

Руската полиция освободи отвлечения син на софтуерния магнат Евгений Касперски, с което се сложи край на петдневната драма, една от най-големите с отвличания в страната в последните години.

Полицейски служители, агенти от Федералната служба за безопасност (ФСБ) и специалния полицейски отряд ОМОН са освободили 20 г. Иван Касперски в московския регион, е съобщил официално Виктор Бируков, говорител на московската полиция, цитиран от AFP.

Полицейски служители са се представили за посредници, които предават откупа. На срещата са арестувани представителите на групата за отвличания.

Петима души са били арестувани за отвличането сина на основателя и генерален директор на мултинационалния антивирусен гигант Kaspersky Lab.

Съобщено е също така, че здравословното състояние на освободения е добро.

Коментарът на Бируков е първото официално потвърждение на отвличането на Иван Касперски. Информацията, че синът на основателя на Kaspersky Lab е отвлечен на 19 април бе неофициална.

Според публикации похитителите са се обадили по телефона на Евгени Касперски докато е бил в Лондон и са му поискали откуп от €3 млн., при което той веднага е отлетял за Москва.

Иван Касперски, студент по математика в Московския държавен университет, е бил отвлечен в града на 19 април на път към стажа му като програмист.

Съобщава се официално, че откупът не е бил платен.translate
модератор
 
Сообщения: 1335
Зарегистрирован: 08 июл 2009, 07:04

Вернуться в Новини на български

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 18