БРИКС се притича на помощ

RuBo@rd BG

Модераторы: more, bot, translate

БРИКС се притича на помощ

Новое сообщение translate » 05 ноя 2011, 02:47

Лидерите на страните от групата БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и Република Южна Африка) се срещнаха по време на срещата на върха на Г20, договаряйки се за създаването на консолидирана позиция за икономическата ситуация в ЕС и излизането от дълговата криза, пише в-к „Российская газета”.

Както е известно, ситуацията в ЕС не е никак проста. В навечерието на срещата на Г20 всички европейски усилия за спасяване на Гърция и на цялата еврозона бяха поставени на карта от гръцкия премиер Георгиос Папандреу. Министър-председателят заяви, че планира провеждането на референдум, така че гърците сами да решат дали са готови да приемат тежки мерки по орязване на разходите срещу финансова помощ от ЕС и МВФ. Новината разтърси пазарите по цял свят.

Отново се заговори за излизане на Гърция от еврозоната и разпадане на самата еврозона. Ситуацията се стабилизира донякъде след съобщението, че референдумът няма да се състои, но това не променя значително нещата, тъй като икономическите проблеми остават неразрешени.translate
модератор
 
Сообщения: 1335
Зарегистрирован: 08 июл 2009, 07:04

Вернуться в Новини на български

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 20