Рекорден брой руснаци са посетили България

RuBo@rd BG

Модераторы: more, bot, translate

Рекорден брой руснаци са посетили България

Новое сообщение translate » 18 ноя 2011, 18:50

Българският Национален статистически институт съобщи, че броят на туристите, посетили страната от януари до август 2011 г., е достигнал четири милиона души, като ръстът на туристическия поток е с около пет процента. Приблизително с толкова са се увеличили и доходите от туризма, като са достигнали почти два милиарда евро, съобщава руското специализирано електронно издание „Травел ру”.

По данни на туроператорите и хотелиерите, това лято може да бъде определено като рекордно, тъй като броят на пътешествениците се е увеличил с 15%, като основният ръст е благодарение на три страни – Русия, Германия и Украйна. Тези показателя са особено ценни, ако се вземе предвид, че сезонът бе помрачен от няколко неприятни инцидента (отравянето на руски деца в лагер, трагичната смърт на 13-годишно германско момиче в басейн, а също така сериозните проблеми за летовниците заради конфликта между авиокомпания „България Ер” и туроператора „Алма Тур”).

Освен това през тази година броят на туристите от Русия (290 хиляди) за пръв път надвиши показателя за потока от Германия (242 хиляди). Специалистите са уверени, че това не е случайност и тази тенденция ще се запази до края на годината. През лятото рязко се е покачил и броят на гостите от Полша и Чехия (с 20%), а британският и скандинавският пазар практически повториха резултатите от миналата година.translate
модератор
 
Сообщения: 1335
Зарегистрирован: 08 июл 2009, 07:04

Вернуться в Новини на български

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: Tbot и гости: 13