Американски тенисист вече ще се състезава за Русия

RuBo@rd BG

Модераторы: more, bot, translate

Американски тенисист вече ще се състезава за Русия

Новое сообщение translate » 08 дек 2011, 16:26

Американският тенисист с двойно гражданство Алекс Богомолов – Младши, от представител на САЩ стана играч на националния отбор на Русия.

Този много рядък случай, в който американец започва да се състезава под руски флаг, бе разгледан на специално заседание на Комитета на Купа Дейвис.

През февруари Богомолов ще играе за Русия срещу Австрия. От Американската тенис асоциация обаче изразиха дълбокото си възмущение от решението по казуса „Богомолов“ и поискаха дори компенсации за инвестираните пари в неговото развитие като тенисист в младежките години. Разбира се, това не срещна разбиране от руска страна.

Вицепрезидентът на Руската тенис федерация Алексей Селиваненко бе ясен: „Всеки играч, който има двойно поданство и не е бил включван в последните три години в отбора на Купа Дейвис на едната страна, може да подаде молба за състезаване в другата. Богомолов може да бъде и в отбора за Олимпиадата, който ще стане ясен веднага след "Ролан Гарос" 2012“, каза той пред руския вестник „Спорт Експрес“.translate
модератор
 
Сообщения: 1335
Зарегистрирован: 08 июл 2009, 07:04

Вернуться в Новини на български

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 2