Русия проявява интерес към Шумен

RuBo@rd BG

Модераторы: more, bot, translate

Русия проявява интерес към Шумен

Новое сообщение translate » 08 дек 2011, 16:29

Кметът на Шумен Красимир Костов прие Игор Константинович Илингин, търговски представител на Русия в България. Градоначалникът запозна госта с културно-историческото и икономическото развитие на Шумен и възможностите, които градът предоставя за инвеститорите като център на Североизтока. Представен бе проектът за развитието на индустриалната зона на Шумен, обсъдени бяха и възможностите за инвестиции в региона, както и възможностите за културен и образователен обмен между двете страни. Костов покани руски туроператори напролет да посетят Шумен и да се запознаят с възможностите, които регионът предлага като туристическа дестинация.

Игор Илингин поздрави Красимир Костов за повторното му избиране за кмет на Шумен. Той високо оцени качеството на българските продукти, което е и предпоставка за търсения по-висок търговски обмен между двете страни. Особен интерес за руския пазар представлява леката промишленост в частност текстилната, както и козметичната промишленост. Гостът прояви интерес към пакетите от туристически услуги и предложи в разработвания в момента в Русия пътеводител за България и в частност за Черноморието, да бъде включен и Шумен. Договорено бе материалите да бъдат готови в първите месеци на следващата година, за да могат да влязат в пътеводителя.

Красимир Костов подари на госта рекламни материали на Шумен.

Утре Игор Константинович ще разгледа Индустриалния парк и ще посети „Лавена" АД. В програмата му е включено посещение на паметник „Създатели на българската държава" и „Шуменска крепост". /Дарик Радиоtranslate
модератор
 
Сообщения: 1335
Зарегистрирован: 08 июл 2009, 07:04

Re: Русия проявява интерес към Шумен

Новое сообщение kuzzzmak » 07 апр 2015, 12:43

А сейчас как?
kuzzzmak
Читатель
 
Сообщения: 33
Зарегистрирован: 06 ноя 2013, 09:29


Вернуться в Новини на български

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: MailRu [Bot] и гости: 25