Руската икономика преодоля кризата

RuBo@rd BG

Модераторы: more, bot, translate

Руската икономика преодоля кризата

Новое сообщение translate » 28 дек 2011, 06:11

Руската икономика е преодоляла последствията от международната финансова криза. Това съобщи премиерът на страната Владимир Путин при среща на президента Дмитрий Медведев с правителството, предаде "Интерфакс". "Струваше ни не малко усилия да се измъкнем от тази яма, в която ни хвърли икономическата криза, но в края на годината последиците са преодолени", били точните думи на държавния глава.

Путин не пропуснал да отбележи, че правителството е направило много за укрепването на фундаменталните основи на руската икономика. Премиерът отбелязал, че има проблеми, които трябва да се решат в скоро време. На първо място това били социалните проблеми, засягащи доходите на хората.

Световната финансова криза започна в края на 2008 година, като тя беше съпроводена от поевтиняване на нефта, което пък намали серизно приходите в бюджета на Русия, припомня "Интерфакс". Агенцията посочва, че е банките са имали проблеми с ликвидността, но правителството е наляло в тях държавни средства.

През октомври тази година Владимир Путин заяви, че при кризата от 2008 година Русия е натрупала сериозен опит и в момента е напълно готова да посрещне всякакви икономически предизвикателства, включително и втора вълна на рецесията. Премиерът изрази мнение, че световната икономика е изправена пред ръба на нова криза.translate
модератор
 
Сообщения: 1335
Зарегистрирован: 08 июл 2009, 07:04

Вернуться в Новини на български

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 8