Северен поток до Германия ще бъде разширен

RuBo@rd BG

Модераторы: more, bot, translate

Северен поток до Германия ще бъде разширен

Новое сообщение translate » 18 июн 2015, 21:38

"Газпром" обяви, че се е договорила със западноевропейските енергийни гиганти Shell, Е.ОN и OMV да реализира фаза 3 и 4 на "Северен поток", който минава по дъното на Балтийско море и свързва Русия и Германия, съобщи "Ройтерс", позовавайки се на изказване на говорителя на "Газпром" Сергей Куприянов.

"Ройтерс" отбелязва, че ходът на "Газпром" идва в момент, в който компанията всячески се стреми да заобиколи Украйна, откъдето преминава голяма част от транзита на руски газ за Европа.

Куприянов е допълнил, че "Газпром" ще притежава 51% от тръбата, а останалите 49 на сто ще се разпределят измежду останалите акционери.

"Северен поток" представлява две успоредни тръби, тръгващи от Русия, преминаващи през Балтийско море и акостиращи на германския бряг. Общият им капацитет е 55 млрд. куб. метра.

Очаква се новите две фази на проекта да осигурят допълнителен капацитет от 55 млрд, куб. м. годишно. Това е и приблизителното количество, което "Газпром" се опитва да достави на Европа заобикаляйки Украйна.translate
модератор
 
Сообщения: 1335
Зарегистрирован: 08 июл 2009, 07:04

Вернуться в Новини на български

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: Tbot и гости: 23