Москва е готова да разгледа възможността да предостави финансова помощ за Гърция

RuBo@rd BG

Модераторы: more, bot, translate

Москва е готова да разгледа възможността да предостави финансова помощ за Гърция

Новое сообщение translate » 19 июн 2015, 13:19

Москва е готова да разгледа възможността да предостави финансова помощ за Гърция, стана ясно от думите на вицепремиерът на Русия Аркадий Дворкович, цитиран от ТАСС.

„Първостепенни за нас са инвестиционните проекти и търговията с Гърция. Ако има нужда от финансова подкрепа, ще разгледаме този въпрос“, каза той.

Приоритет за Москва е стабилна Европа и стабилна Гърция, уточни още вицепремиерът в интервю за телевизионния канал RT и допълни, че Русия с всички възможни способи ще спомогне за разрешаването на гръцката финансова криза.

По-късно днес, в рамките на Международния икономически форум, който се провежда в Санкт Петербург, е планирана среща между президента на Русия Владимир Путин и гръцкия премиер Алексис Ципрас, припомня още ТАСС. Срещата ще бъде следена с голям интерес предвид липсата на напредък на преговорите между Атина и нейните кредитори.

През април германското издание Der Spiegel прогнозира, че Русия ще предостави между 3 и 5 млрд. евро на Атина като предплата за реализацията на "Турски поток". Информацията бързо беше опровергана от говорителя на Кремъл Дмитрий Песков.

В четвъртък зам.-министърът на финансите на Русия Сергей Сторчак коментира, че Русия не е получавала молба за помощ от страна на Гърция, но дори и Атина да се обърне за подкрепа към тях, липсват достатъчно бюджетни ресурси.

Междувременно по време на форума в Санкт Петербург беше подписан и Меморандумът между Русия и Гърция за изграждането на „Турски поток“. Подписи под документа поставиха енергийните министри на двете страни – Александър Новак и Панайотис Лафазанис.

Новак коментира, че очаква строителството на „гръцкия“ участък от „Турски поток“ да започне през 2016 г. и да приключи през 2019 г.translate
модератор
 
Сообщения: 1335
Зарегистрирован: 08 июл 2009, 07:04

Вернуться в Новини на български

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 2