Die Welt: Санкциите на Евросъюза срещу Русия могат да му струват 100 млрд евро

RuBo@rd BG

Модераторы: more, bot, translate

Die Welt: Санкциите на Евросъюза срещу Русия могат да му струват 100 млрд евро

Новое сообщение translate » 19 июн 2015, 13:22

Санкциите на Евросъюза срещу Русия в близките години могат да струват на Европа 100 млрд евро и два милиона работни места, съобщи рано тази сутрин германският вестник"Ди Велт" с позоваване на изследване на Австрийския институт за икономически изследвания (Wifo).

„Упадъкът на експорта, който наблюдаваме в най-лош вид от есента на миналата година, това сега е реалност. Ако ситуацията коренно не се промени, ние ще се сблъскаме с най песимистичния сценарий”, цитира вестникът един от извършил изследването учени Оливер Фритц.

Най-силно ще пострада Германия: ако ситуацията се запази, в близките години продуктивността на икономиката може да намалее с цял процент, сочи австрийското изследване. Другите страни изпитват по-слабо последствията от санкциите. Примерно загубите на Италия могат да достигнат само 200 хиляди работни места и 0,9%, Франция – 0,5% и 150 хиляди работни места.

Както отбелязва докладът на Wifo, Еврокомисията заема противоположна гледна точка и оценява последствията от антируските санкции като „относително незначителни и преодолими”. /БЛИЦtranslate
модератор
 
Сообщения: 1335
Зарегистрирован: 08 июл 2009, 07:04

Вернуться в Новини на български

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 1