Владимир Путин: Русия не признава компетенцията на съда в Хага

RuBo@rd BG

Модераторы: more, bot, translate

Владимир Путин: Русия не признава компетенцията на съда в Хага

Новое сообщение translate » 21 июн 2015, 15:00

Изображение

/КРОСС/ Русия не признава компетенцията на съда в Хага, тъй като тя не е участник в Европейската енергийна харта, и ще доказва позицията си в съда в установения ред, заяви руският президент Владимир Путин.

„Не може да няма реакция, ние ще защитаваме интересите си“, заяви Путин на среща с ръководителите на международните информационни агенции в рамките на Петербургския международен икономически форум.

„Що се отнася до това дело, то нашата позиция е известна: тя се заключава в това, че по въпросите и по делата от подобен род арбитражният съд в Хага има компетенции само по отношение на страните, подписали и ратифицирали Европейската енергийна харта“, припомни Путин.

„Русия не е ратифицирала тази харта, затова ние не признаваме юрисдикцията на тази съдебна инстанция. Ще доказваме това в установения ред чрез съдебни процедури“, подчерта Путин.

По думите на руския президент, „това, че акционерите от ЮКОС се опитват да получат от Русия допълнителни средства, тук не е никаква новина, ние с подобни прояви сме се сблъсквали и по-рано от страна на тази компания, и от страна на други наши партньори, включително и европейски партньори и международни компании“.

„В рамките на цивилизован юридически процес ще защитаваме интересите си“, подчерта Путин.

Отговаряйки на уточняващ въпрос, какви мерки ще приеме Русия за защита на интересите си, Путин отбеляза, че това са „юридически въпроси“. „Това е въпрос от юридически характер, ще помислим, как да го организираме“, каза руският президент.

Той добави: „Какво конкретно ще направят нашите юристи, трябва да попитате тях. Тук няма да има никакви тайни“.translate
модератор
 
Сообщения: 1335
Зарегистрирован: 08 июл 2009, 07:04

Вернуться в Новини на български

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 19