Двойно се е засилил интересът на индийските туристи към Русия

RuBo@rd BG

Модераторы: more, bot, translate

Двойно се е засилил интересът на индийските туристи към Русия

Новое сообщение translate » 23 июн 2015, 15:50

Сред страните, към които се насочва изходящият туристически поток от Индия, са и Русия, Китай, Гърция и Турция. Според експерти, на индийците вече са им поомръзнали Тайланд, Малайзия и Дубай. Екскурзиите до Европа също се превръщат в нещо обичайно за тях, но търсенето на не много отдалечени и непознати до момента дестинации се запазва, пише infotourism.net.

Част от индийските туроператори, занимаващи се с изходящ туризъм, отбелязват нараснал интерес към “нови” страни през това лято. От компанията MakeMyTrip например посочват, че търсенето на почивки в Гърция и Турция е нараснало с 50%, а за Русия – двойно. Турция, която по-рано се възприемаше от индийците като транзитна страна, вече се превръща в самостоятелна туристическа дестинация. За това допринася и факта, че авиокомпания Turkish Airways постоянно увеличива броя на полетите си до Индия и през Индия. Според експертите обаче, основният фактор за нарастване на привлекателността на Турция на индийския пазар са турските сериали, които са много популярни сред индийците.

Киноиндустрията оказва влияние и на пътуванията към Гърция – страната все по-често присъства в местните индийски сериали. Освен това Гърция е най-близката до Индия европейска държава. Ако седмичната почивка в която и да е европейска страна излиза на индийския турист около 120 хил. рупии, то в Турция и Гърция тя струва съответно 70-80 хил. и 85-90 хил. рупии.

Интересът на индийците към Русия се дължи и на поевтинялата рубла. Любопитството и географската близост ги кара да пътуват повече и до Китай. Според експертите, през следващите месеци, освен към Русия, индийците ще се насочат и към скандинавските страни. През юли, когато в Средиземноморието температурите са доста високи, индийските туристи избират по-прохладни дестинации. Все по-популярни стават пътуванията до Санкт Петербург и градовете в съседна Финландия.translate
модератор
 
Сообщения: 1335
Зарегистрирован: 08 июл 2009, 07:04

Вернуться в Новини на български

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: Tbot и гости: 7