Последствията от антируските санкции надминаха и най-лошите очаквания на немските предприемачи

RuBo@rd BG

Модераторы: more, bot, translate

Последствията от антируските санкции надминаха и най-лошите очаквания на немските предприемачи

Новое сообщение translate » 27 июн 2015, 20:01

Изображение

Източният комитет на германската икономика призовава да се отменят санкциите против Русия, пише изданието Deutsche Wirtschafts Nachrichten. „Сегашните събития надминаха и нашите най-лоши очаквания” – е заявил ръководителят на организацията Екхард Кордес.

Според неговите пресмятания, експортът на стоки от Германия за Русия е намалял с една четвърт, което в парично изражение съставлява $9 млрд. Броят на работните места в страната може да намалее със 150 хиляди, а в цяла Европа цифрата може да достигне 2 млн.

Кордес счита, че отслабването на икономическите връзки ще доведе и към намаляване на политическото влияние. При това ситуацията няма да се нормализира още дълго време, даже ако санкциите бъдат отменени незабавно, добавил той. Общите загуби за Европа могат да достигнат до 100 млрд евро.

Преди това немските бизнесмени призоваха правителството на ФРГ да покани руския лидер на срещата на G7 в Бавария. Те обърнали внимание, че не трябва да се изпуска възможността да се води диалог с Русия.

„Дезинтеграционните процеси в Близкия и Средния Изток, в Иран, Афганистан и Сирия могат да бъдат преустановени само в сътрудничество с Русия” – заяви в края на май председателят на Германо-Руския форум Матиас Платцек. Освен това борбата с международния тероризъм също така е възможна само съвместно с Русия, добавил политикът./БЛИЦtranslate
модератор
 
Сообщения: 1335
Зарегистрирован: 08 июл 2009, 07:04

Вернуться в Новини на български

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 8