Русия предупреди Запада да не разпалва цветна революция в Армения

RuBo@rd BG

Модераторы: more, bot, translate

Русия предупреди Запада да не разпалва цветна революция в Армения

Новое сообщение translate » 02 июл 2015, 20:29

Изображение

Русия деликатно предупреди Запада да не предприема опити да разпалва нова "цветна революция" в Армения, използвайки за политически цели масовите протести срещу вдигането на цените на тока, предаде Ройтерс.

"Вие знаете как започнаха "цветните революции" и Майданът в Украйна, каза руският външен министър Сергей Лавров пред млади лидери от Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка (т.нар. петорка от страни БРИКС), събрали се на среща в Москва.

"Сегашните събития в Армения също пораждат изкушения сред мнозина да ги използват за нагнетяване на антиправителствени настроения, макар че корените на тези събития са чисто икономически", каза Лавров, цитиран от Интерфакс. "За някого може да изглежда уместно да се възползва и да се опита да развие тези процеси в политическа насока", отбеляза руският външен министър.

Според Лавров Западът, в частност, обръща нарастващо внимание на ролята на младите хора, за да насочва националния живот в отделните страни в желани посоки, включително и чрез "мирни протести".

Ройтерс припомня, че големи тълпи от предимно млади хора вече над 10 дни протестират в арменската столица Ереван, настоявайки правителството да отмени планираното повишение на цените на тока за домакинствата.



translate
модератор
 
Сообщения: 1335
Зарегистрирован: 08 июл 2009, 07:04

Вернуться в Новини на български

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 7