Германия и Франция няма да изградят стабилна Европа без Русия

RuBo@rd BG

Модераторы: more, bot, translate

Германия и Франция няма да изградят стабилна Европа без Русия

Новое сообщение translate » 05 июл 2015, 20:55

Изображение

За поддържане на стабилност в Европа на фона на украинската криза Двете велики държави Франция и Германия трябва да установят партньорски отношения с Русия, цитира агенция Sputnik мнението на френските анализатори Паскал Лоро и Арно Дюбен.

Украинската криза не може да не се отрази на общата ситуация в Европа и в тази връзка именно Франция и Германия трябва да играят ключова роля в стабилизацията на Европа и помиряването с Русия: Берлин заради икономическата мощ и специалните отношения с Москва след Втората световна война, а Париж е единственият постоянен член на Съвета за сигурност към ООН, на когото се доверяват и Русия, и Украйна, считат Лоро и Дюбен.

Експертите считат, че Франция и ФРГ трябва да действат по пет основни направления: Преди всичко заедно с другите страни от ЕС да поддържат единна позиция по украинската криза. След това ФРГ и Франция са длъжни да окажат натиск на Киев да спазва Минските договорености.

Отбелязва се, че една от задачите на Берлин и Париж е да се изведат от играта всички, които искат да се достави бойно оръжие на Украйна.

И накрая, лидерите на ФРГ и Франция трябва да примирят Варшава и Москва, тъй като без топли отношения между Русия и Полша не може да има стабилност в Европа.

Лоро и Дюбен също акцентират вниманието върху това, че сегашната политическа криза между ЕС и РФ идва в момент на преместване на икономическия център към Азиатско-Тихоокеанския регион, което не е изгодно за Европа, традиционно имаща партньорски икономически отношения с Русия.

Анализаторите отбелязват, че в украинската криза има само губещи. На първо място това е самата Украйна, политическата ситуация вътре само се влошава, а перспективата за встъпване в НАТО е далечна както никога./БЛИЦtranslate
модератор
 
Сообщения: 1335
Зарегистрирован: 08 июл 2009, 07:04

Вернуться в Новини на български

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: Tbot и гости: 29